wtorek, 12 stycznia 2016

Pasta z suszonych pomidorów


Szukacie pomysłu na szybkie i smaczne śniadanie lub kolacje? oto i on! Pasta z suszonych pomidorów. Osobiście takie pomidory uwielbiam, dodaje je do sosów, past, kanapek i wszystkich potraw, do których można je użyć. Pasta robi się ekspresowo a uczta jest gwarantowana. Do tego podałam pyszne pieczywo razowe i świeże warzywa, ale sprawdziłaby się z ciepłymi tostami bądź grzankami. Gorąco wszystkim polecam.



Składniki:
12 suszonych pomidorów z zalewy
1/4 małej cebuli
1 mały słoik zielonych oliwek
pęczek koperku
sok z cytryny
pieprz świeżo mielony




Wykonanie:

Pomidory wyjmujemy z zalewy i obsuszamy je w ręczniku papierowym. Oliwki wyjmujemy z zalewy. Do blendera wkładamy cebulę, pomidory, oliwki i koper ale bez łodyg. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i dodajemy kilka kropel cytryny. Blendujemy do momentu uzyskania jednolitej pasty. I gotowe!!! Sól jest w tym przepisie zbędna, gdyż pomidory i oliwki są już wystarczająco słone. 
Smacznego!!!


2 komentarze:

  1. Spróbuję. Bo wyglada na mało pracy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli lubisz suszone pomidory i intensywny smak zielonych oliwek to spróbuj koniecznie, bo pracy 10 minut a na talerzu zawsze coś innego.

      Usuń

Jeśli komentujesz anonimowo bardzo proszę podpisz się, żebym wiedziała jak mam się do Ciebie zwracać przy odpowiadaniu na Twój komentarz. Zawsze jest to milsza rozmowa jak wiemy jak zwrócić się do drugiej osoby. Bardzo dziękuję za komentarz i zapraszam ponownie.