wtorek, 29 lipca 2014

Rukola z gruszką i parmezanem


W taki upał sałatki to najlepszy posiłek, dlatego będzie ich teraz na blogu sporo. Robi się je szybko a do tego są lekkie i świetnie spełniają rolę posiłku. Tym razem kolejna odsłona rukoli.

Składniki:
rukola
1 gruszka
garść suszonej żurawiny
garść orzechów włoskich
parmezan
sok z jednej cytryny
1 łyżka miodu

Wykonanie:
Rukolę myjemy i wkładamy do miski. Gruszkę obieramy i kroimy w małą kostkę, dodajemy do rukoli. Dosypujemy żurawinę i wcześniej uprażone na suchej patelni orzechy. Robimy sos z soku cytryny i miodu, dokładnie łącząc składniki. Za pomocą obieraczki do warzyw robimy z parmezanu wiórki i dodajemy do sałatki. Zalewamy sosem sałatkę i od razu podajemy.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli komentujesz anonimowo bardzo proszę podpisz się, żebym wiedziała jak mam się do Ciebie zwracać przy odpowiadaniu na Twój komentarz. Zawsze jest to milsza rozmowa jak wiemy jak zwrócić się do drugiej osoby. Bardzo dziękuję za komentarz i zapraszam ponownie.