Składniki:
ok 15 kulek arbuza
rukola
pół kostki sera feta
pół czerwonej cebuli
uprażone pestki słonecznika
sok z 1 cytryny
łyżka miodu
Wykonanie:
Rukolę myjemy i wkładamy do miski. Z arbuza za pomocą specjalnej łyżeczki robimy kuleczki i dokładamy je do miski. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni, studzimy i dokładamy do sałatki. Ser feta kroimy na kostkę, cebulę na piórka i dokładamy do reszty składników. Z soku z cytryny i miodu robimy sos i mieszamy z sałatką, od razu podajemy.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli komentujesz anonimowo bardzo proszę podpisz się, żebym wiedziała jak mam się do Ciebie zwracać przy odpowiadaniu na Twój komentarz. Zawsze jest to milsza rozmowa jak wiemy jak zwrócić się do drugiej osoby. Bardzo dziękuję za komentarz i zapraszam ponownie.