niedziela, 27 lipca 2014

Lemoniada melonowa


Bardzo lubię melona dlatego postanowiłam znowu trochę pokombinować. Była już lemoniada arbuzowo cytrynowa a teraz coś innego. Również bardzo smaczna i o ciekawym smaku, chociaż dla mnie osobiście nadal lemoniada arbuzowa jest numer jeden, ale może dla kogoś to połączenie smaków będzie lepsze.

Składniki:
0,5 melona
1 cytryna
1 limonka
mięta
miód
woda mineralna

Wykonanie:
Za pomocą blendera miksujemy melona. Powstały sok przecieramy przez sito. Wlewamy sok do dzbanka i wyciskamy sok z cytryny. Uzupełniamy dzbanek ulubioną wodą mineralną i słodzimy do smaku miodem. Do dzbanka dodajemy plasterki limonki i mięte. Podajemy lemoniadę mocno schłodzoną z dodatkowymi kostkami lodu.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli komentujesz anonimowo bardzo proszę podpisz się, żebym wiedziała jak mam się do Ciebie zwracać przy odpowiadaniu na Twój komentarz. Zawsze jest to milsza rozmowa jak wiemy jak zwrócić się do drugiej osoby. Bardzo dziękuję za komentarz i zapraszam ponownie.