niedziela, 20 lipca 2014

Salsa pomidorowa





Szybki przepis idealny na niezapowiedzianą wizytę gości. Jest to kolejny bardzo znany dodatek z kuchni meksykańskiej, świetnie smakujący z nachosami. Polecam spróbować.


Składniki:
2 dojrzałe pomidory
pół czerwonej cebuli
drobno pokrojony szczypior
ząbek czosnku
sok z jednej limonki
sól
pieprz











Wykonanie:
Zdejmujemy skórkę z pomidorów, usuwamy z pomidorów ziarenka i kroimy w drobną kostkę. Pokrojone pomidory wkładamy do miski. Dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i szczypior. Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na ok 30 min do lodówki. Odlewamy nadmiar powstałego soku, dodajemy sok z limonki i odstawiamy na ok godzinę do tzw. przegryzienia smaków.
Smacznego





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli komentujesz anonimowo bardzo proszę podpisz się, żebym wiedziała jak mam się do Ciebie zwracać przy odpowiadaniu na Twój komentarz. Zawsze jest to milsza rozmowa jak wiemy jak zwrócić się do drugiej osoby. Bardzo dziękuję za komentarz i zapraszam ponownie.